HTML

Hírek-információk blog

Hírek-Információk blog elsősorban az MTI , a hirado.hu és más hírforrás híreit tartalmazza. Általában a hírforrás meg van jelölve,melyre kattintva olvashatja a teljes hírt vagy cikket '

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Címkék

22. Sziget fesztivál (1) 53. évfordulója (1) 74. évében (1) 85 százalék felett (1) államadósság (1) amerikai (1) amerikai újságíró (1) áramszünet (1) Augusztus 15 (1) Baja (1) Balog Zoltán (1) bankok (1) berlini fal építése (1) Cigány Világszövetség (1) Csűry István (1) depresszió (2) Der Standard (3) Die Welt (1) dr. Pusztai Zsófia (1) drogfüggőség (1) Ebola-vírus (1) Ebola fertőzés (1) Elhunyt Halasi Erzsébet (1) elítéli (1) ellenőrzik (1) első (1) európai áldozat (1) évértékelő beszéd (1) ezer orosz katona (1) felújított református templom (1) FM-államtitkár (1) Frankfurter Allgemeine Zeitung (1) fulladás (1) hajléktalanok (1) Halasi Gyula (1) Handelsblatt (1) határon túli magyarok (1) Henryk Grajewski (1) Heti Válasz (1) Hospodárské Noviny (1) Human Rights First jelentés (1) idősebb Antall József (1) igét hirdet (1) III. Hajdúsági Expo (1) iraki keresztények védelme (1) Iszlám Állam (2) James Foley (2) jelöltek (1) Jobbik frakcióvezető-helyettese (1) jogszabály (1) kaliforniai rendőrség (1) keresztények elleni akciók (1) Kertész Imre (1) Kertész Imre író (1) kitüntetés (1) kivégzés (1) Kossuth Rádió (1) Kövér László (1) külföldi sajtó (1) lassulás (1) liberális demokrácia (1) magyarok (1) magyarok kiválasztottak (1) Magyarország (2) Magyarország szuverenitása (1) magyar gazdasági adatok (1) magyar gazdaság lendülete (1) magyar GDP (1) magyar kormány (1) Magyar Szent István Rend (1) maláriát diagnosztizáltak (1) második világháború (1) meghalt (1) meghalt Robin Williams (1) Nagy-Britannia (1) nagyváradi színművész (1) német főváros (1) nemzetközi konfliktusok (1) nyári akadémia (1) Ökopolisz Alapítvány (1) öngyilkos (1) öngyilkosság (1) önkormányzati választás (1) Orbán Viktor (3) Orbán Viktor levele (1) Orbán Viktor miniszterelnök (1) Oroszország (1) orosz embargó (1) orosz segélyszállítmány (1) Parkinson-kór (1) passzív választójog (1) pénzügyi elemzők (1) program (1) reklámadó (1) rekord (1) Robin Williams (2) romániai Bere (1) román férfi (1) roma holokauszt (1) Rubik Ernő (1) Rubik Ernő feltaláló (1) spanyol misszionárius (1) Susan Schneider (1) Szabadság téri emlékmű (1) Szent István Rend (1) Szent László kórház (1) Szigligeti Színház nyugalmazott tagja (1) Szijjártó Péter (1) The Times (1) The Washington Post (1) tusnádfürdői beszéd (1) újságíró gyilkosa (1) Ukrajna (1) ukrán határőrök (1) Varga Mihály interjú (1) videó (1) vihar (1) villámcsapások (1) vitafórum (1) Címkefelhő

Kategóriák

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde a Várkert Bazárban

2016.02.28. 17:11 Valaki János

"A polgári Magyarország, a nemzeti-keresztény korszak építése zajlik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Várkert Bazárban tizennyolcadik alkalommal tartott évértékelő beszédében." - írja az MTI.

D_KOS20160228006   

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2016. február 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Most lehet cselekedni, alkotni, most van értelme bátornak lenni, "kitartóan szedni a lábunkat", menni előre céltudatosan, önbizalommal - fogalmazott a kormányfő.
    Mint mondta, most épül, épülhet az, amit polgári Magyarországnak, polgári berendezkedésnek, nemzeti-keresztény korszaknak, "magyar országnak" gondolunk.
    Közölte: Magyarország 2014-ben lezárta a stabilizálás korszakát, új szakaszt nyitott, és "repülőrajtot" vett.

A kormányfő éppen ezért a gazdasági versenyképesség javítását nevezte a következő évek egyik legfontosabb feladatának.
    Orbán Viktor emellett megköszönte és elismerte a tanárok és egészségügyi dolgozók munkáját, majd megjegyezte, noha a béremelések folyamatosak és jelentősek, nem elégségesek. Magyarország ma azt tudja vállalni, hogy minden évben, mindenki léphet egyet előre, a lépések hosszát, vagyis a béremelések mértékét és ütemét a gazdaság teljesítménye szorítja keretek közé - fejtette ki.
    A miniszterelnök úgy fogalmazott, "akik ma világvégét kiáltanak a Klik néhány milliárdos adóssága miatt, azoknak nem kell aggódniuk, ha elbírtunk az IMF-fel, ha megbirkóztunk több mint 1200 milliárd forintnyi önkormányzati adóssággal, akkor egy Klik sem foghat ki rajtunk".

A kormányfő vasárnap tartott évértékelő beszédében úgy fogalmazott: a népvándorlás miatt veszély fenyegeti a pénzügyi stabilitást, a gazdasági felzárkózást, a nemzeti külpolitikát, a helyreállított közrendet és a lassan ismét magára találó nemzeti kultúrát. Emellett veszélybe kerültek gyermekeink éppen kibontakozó európai életlehetőségei is - tette hozzá.
    Szerinte a 2015-ös év véget vetett azoknak az időknek, amelyekben Európa védettségét és biztonságát készpénznek lehetett venni.
    Orbán Viktor beszélt kormánya külpolitikai alapvetéseiről is, ezek közé sorolva a békét, az együttműködést, a kereskedést, a kölcsönös befektetéseket, a kedvező regionális egyensúlyt és a nemzeti érdekek melletti kiállást. Szerinte a magyar külpolitika három tájolási pontja Berlin, Moszkva és Ankara. Ezért - mondta - nem szabad engedni belerángatni magunkat sem német-, sem orosz-, sem törökellenes nemzetközi akciókba.

A kormányfő vasárnap, tizennyolcadik évértékelő beszédében, a budapesti Várkert Bazárban abszurdnak nevezte azt, amit az Európai Unió csinál és ahhoz hasonlította, mintha egy ütközés előtt álló hajó kapitánya nem elkerülni akarná a katasztrófát, hanem elkezdené kijelölné a nemdohányzó csónakokat.
    Orbán Viktor hangsúlyozta, még nem késő, hogy Brüsszelben is megértsék, szembe kell nézni a valósággal és el kell engedni a "délibábos álmokat". A valóság pedig az, hogy számos európai országban már régóta épül a párhuzamos társadalmak világa, amely visszaszorítja a "mi világunkat", az ideérkezőknek ugyanis "eszük ágában sincs átvenni a mi életformánkat, mert a sajátjukat életrevalóbbnak tartják" - fejtette ki a miniszterelnök.

A kormányfő közölte: új katonai egységeket küldött a határra, készenléti szolgálatot rendelt el Bács-Kiskun és Csongrád megyében, és utasította a honvédelmi, valamint a belügyminisztert, hogy készítsék elő védvonalak építését a magyar-román határon.
    Ha kell, Szlovéniától Ukrajnáig teljes hosszúságban védekezünk - nyomatékosította.
    Magyarország szuverén ország, ide csak úgy lehet belépni, ha betartják a törvényeket, és engedelmeskednek az egyenruhásoknak - mondta.
    Orbán Viktor szerint Európa jövőjét első helyen nem azok veszélyeztetik, akik ide akarnak jönni, hanem azok a politikai, gazdasági és szellemi vezetők, akik Európát az európai emberekkel szemben megpróbálják átalakítani. A miniszterelnök úgy fogalmazott, Brüsszelben és néhány európai fővárosban a politikai és a szellemi elit világpolgár, szemben az emberek nemzeti érzelmű többségével.

A kormányfő úgy fogalmazott, Brüsszelt meg kell állítani, mert "holdkóros bevándorláspolitikájával" szembe megy a nemzeti szuverenitással, az emberek akaratával.
    Orbán Viktor a mai kor szimbólumának nevezte a kötelező betelepítési kvótát, ami magába sűríti mindazt, ami szétfeszíti az európai népek szövetségét. A kvótákat ugyanis az unionisták, vagyis az EU-t az "európai egyesült államokként" elképzelők támogatják, míg a szabad nemzetek Európáját akarók hallani sem akarnak arról.
    A miniszterelnök hangsúlyozta, Európát minden gyengesége ellenére sem fogják megtagadni, ugyanakkor azt sem akarják, hogy Európa, ezeréves értékeit feladva térdet hajtson a vízönszerű emberáradat előtt.
    Orbán Viktor beszédét "Hajrá Európa, hajrá magyarok!" felkiáltással zárta.

Forrás : MTI

További információk : hirado.hu

Szólj hozzá!

Címkék: évértékelő beszéd Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://hirek-informaciok.blog.hu/api/trackback/id/tr798426456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása